Perşembe

BIR MUCIZE DAHA AGRI'DA YILAN BEBEK DUNYAYA GELDI RESIMLERI FOTOGRAFLARI


Ağrı'da 'Yılan Bebek' dünyaya geldi

Dünyada çok nadir görülen bir genetik bozuklukla doğan bebek, görenleri hayrete düşürdü. Doktorlar, yoğun bakım servisinde tutulan bebeğin yaşama şansının çok az olduğunu söyledi.

Alınan bilgiye göre, Nurcan Y., dün Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bir bebek dünyaya getirdi. Nurcan ve Ahmet Y. çiftinin çok nadir görülen bir genetik bozuklukla doğan bebekleri, görenleri hayrete düşürdü.

Halk arasında "Yılan Bebek" ya da "Palyaço Bebek" denilen vakayla ilgili konuşan Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Altan Alim, bebeğin on binde bir görülen bozuklukla dünyaya geldiğini söyledi. Gözleri ve kulakları olmayan, ağız yapısı da bozuk olan bebeğin yaşama şansının çok az olduğunu ifade eden Dr. Altan Alim, "Nurcan Y. dün Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bir bebek dünyaya getirdi. Akrabası olduğu belirtilen Ahmet Y. ile evlilik yapan ve bundan önce üç doğum yapan Nurcan Y.'nin ilk çocuğu dışında yaşayan olmadı. Aile, dün dünyaya gelen bebek gibi iki çocuklarını da benzer hastalıktan dolayı doğumdan birkaç gün sonra kaybetmişler. İktiyoz denilen ağır bir cilt hastalığıyla dünyaya gelen bebeğin bu şekilde olmasının başlıca nedeni ise akraba evliliğidir" dedi.

Spinal anestezi ile doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Emrah Töz ise, ilk defa böyle bir vakayla karşılaştığını ve tıpta da bunun örneklerinin çok nadir olduğunu kaydetti.
Bebeğin, Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tutulduğu bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim