Tarhun Çorbası
MALZEMELER
* 1/2 kg Yarım kilo süzme yoğurt
* 1 litre et suyu
* 3 çorba kaşığı un
* 1 yumurta
* 2 su bardağı su
* Bir kuzu veya koyun boynu
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 demet taze tarhun veya bir avuç tarhun
* 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Yoğurt, yumurta, un iki su bardağı ile karıştırılıp,boza kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Haşlanarak küçük parçalara ayrılmış koyun eti, et suyu ile birlikte ilave edilip bir kaç dakika daha kaynatılır.Tarhun dökülür, çorba kasesine alınır. Kızartılmış tereyağı üzerine dökülüp çorba kasesine aktarılarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder