Perşembe

BALIKESIR'IN MESHUR KAYMAKLI HOSMERIM TATLISI NASIL YAPILIR YAPILISI TARIFI MALZEMELERI



Höşmerim ( Kaymaklı)
MALZEMELER

* 2 su bardağı un
* 1 çay bardağı süt
* 1 tutam tuz
* 1 kase kaymak

ÜSTÜNE :

Bal veya pudra şekeri

YAPILIŞI

Tencere, kaymak, un koyulup pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Pembeleşince süt dökülür, bir çay kaşığı kadar tuz ilave edilir, altı tanelemeye başlayınca altı kapatılır. Tavaya konup üstünden kaşıkla sıkıca bastırılır.Tava orta hararetteki ateşe konup hoşmerim hazırlanır. Servis tabağına ters çevrilir. Üzerine bal veya pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Yaz, kış ikram edilecek kokulu, lezzetli tatlı.

AFİYET OLSUN….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder