MALZEMELER
* 1 paket buğday nişastası
* 2 çay kaşığı pudra şekeri
* yarım paket margarin
* 1 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 1 adet kabartma tozu
* 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
1 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabının içi koyup karıştırın.Üzerine yumurtayı kırıp bir tur karıştırıyoruz.Nişastayı,unu,kabartma tozunu,vanilyayıkoyup yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak.Hamuru hazırladıktansonra cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlıyoruz.Kakaoyu koyduğumuz derin derin kabın içerisine hamur toplarını atıp iyice ile geri sallıyoruz.Böylece hamur toplarımız iyice kakaoya bulanmış olacak.Yağlanmış fırır tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.Fırından çıktıktan sonra servis tabağına alıp isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder