Salı

Tahinli cevizli rulo corek nasil yapilir tarifi yapilisi malzemeleri icerigi

http://www.karpuzsuyu.com/wp-content/uploads/2009/12/cevizli-tahinrulo-%C3%A7%C3%B6rek.bmp
MALZEMELER ( 10 kişilik)

* 125 gr oda sıcaklığında margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 pket kabartma tozu
* 2 çay şaşığı tuz1 adet yumurta beyazı
* Aldığı kadar un

İÇ HARCI İÇİN

* 1 çorba kasesin kırılmış ceviz
* 1 çorba kasesi tahin
* 2 çorba kaşığı toz şeker

ÜZERİ İÇİN

* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında ki margarini bir kap içine alıp elimizle karıştırıyoruz.İyi yumuşayınca üzerine hemen sıvı yağ,susuz yoğurdu,sirkeyi,yumurtabeyazını ilave edip parmak uçlarımızla karıştırıyoruz.Alabildiğince un koyuyoruz.Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Daha sonra hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz.Hamurun altına ve üstüne un serpip merdaneyle yaklaşık olarak boyu 60 cm eni 25 cm olacak şekilde açıyoruz.Hamurun üzerine bir kase içinde karıştırdığımız cevizi,tahini ve toz şekeri yayıyoruz.Hamurun eninden başlayarak rulo olarak sarıyoruz.Rulomuz kalın olmuşsa tezgahın üzerinde ileri geri hareketle inceltiyoruz.Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sıvı yağ koyup karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz.Hamuru parmak kalınlığında kesiyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine aralık bir şekilde diziyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırın üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişiririz.İlk sıcaklığı çıkınca yenilmesi tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim