Salı

Ispanakli pasta nasil yapilir tarifi yapilisi malzemeleri icerigi

http://www.karpuzsuyu.com/wp-content/uploads/2009/12/ISPANAK.jpg
MALZEMELER

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı
* 1 paket vavilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket toz şanti
* 1 su bardağı haşlanmıış ıspanak püresi 1 su bardağı süt

KREMASI

* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı toz şeker
* 3 çorba kaşığı unHAZIRLANIŞI

Karıştırma kabına yumurta ve şeker konur,mikserle çırpılır.Sıcak suya batırılmış ıspanak yaprakları rondoda püre haline getirilir.Yumurta harcın üzerine alınarak yavaş yavaş karıştırılır.Üzerine un vanilya ve kabartma tozu tel süzgeçten eleyip karışıma ilave edilip tahta kaşıkla karıştırılır. Pasta kabına konur.170 derecelik ıstılmış fırında 30-40 dakika pişirilir.Soğumaya bırakılır.Bir tecereye süt,şeker ve un konur ve karıştırılark pişirilir.Soğumaya bırakılır.Toz şanti ile soğuk süt mikserle çırpılıp, soğumuş olan kıremaya 2 kaşık şanti nkoyup karıştırılır.Pasta keki 2 veya 3′e bölünerek hazırlanan kremadan arakara konup bıçak ile kenarkarını düzeltiriz.çıkan parçaları robottan geçirerek pastamızın üzerine şantiyle kapladıktan sonra robottan çektiğimiz antep fıstığına benzeyen kek parçalarına pastanın üzerine serpiyoruz.Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim