Perşembe
Yufkali pirincli bayram pilavi nasil yapilir tarifi yapilisi malzemeleri
MALZEMELERİ
* 1 adet yufka
* 2 su bardağı pirinç
* 250 gr kuzu eti
* 1 adet kuru soğan
* 6 adet haşlanmış mantar
* 2 tane küp şeker
* sıvıyağ
* tuz
* yeterince suyu
HAZIRLANIŞI
Etler minik minik doğranıp düdüklü tencerede pişirilir.Pilav tenceresine sıvı yağ konup ince doğranmış soğan konarak kavrulur.Üzerine tuzlu ılık suda bekletilip yıkanan pirinçler ilave edilir.Soğanla birlikte kavrulur.Tuzunu ve şekeri ilave edilir.Pişmiş olan etler suyu ile birlikte pirincin üzerine aktarılır.Eğer et suyu az gelirse sıcak su ilave edilir.Suyu,tuzu kontrol edildikten sonra kapağı kapatılır.Kısık ateşte pişirilir.Altı kapatılarak 10 dakika dinlendirilir.Derin bir bor cam kabı yağlanarak yufkaları pilavın üstüne kapatılırka yayılır.Pilav karıştırılarak yufkanın üzerine dökülür. Kenardan taşan yufka pilavın üzerine kapatılır.Üzeri fırçayla yağlanarak 180 derecelik fırında yufka kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkınca servis yapacağımız tepsiye ters çevrilip kenarları domatesle ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder