Perşembe



MALZEMELER

* 4 adet taze yufka
* 4 orta boy havuç
* 2 adet kabak
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 3 adet pırasa
* 3 çorba kaşığı soya sosu
* maydanoz-dereotu-karabiber-zeytinyağı
* Kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Soğan ve sarımsağı piyaz şeklinde doğrarız.Havuçlar ince uzun jülyen şeklinde doğranır veya rendelenir.Tavaya zeytiyağı konup soğan sarımsak ilave edilip ,kavrulur ve havuç ilave edilir. Üzerine Jülyen kesilmiş kabak ilave edilir.Daha sonra ince ince doğranmış pırasa ilave edilir.Sebzeler yumuşayıncaya kadar kavrulur.Dereotu, maydanoz,karabiber ve tuzu koyup karıştırılır.Yufka tezgahın üzerine serilir.Sekiz parç.aya kesilir.Hazırlanan sebzeli harçtan konarak her parça sarılır. Bitiş noktası yumurtanın beyazı sürülerek yapıştırılır.Bol yağda kızartılır.

İstenirse börekler önce süte sonra galeta ununa batırılarak yağlanmış fırın kabına konarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder