Perşembe

Tavuklu Princli Gul Boregi nasil yapilir tarifi yapilisi malzemeleri



MALZEMELER

* 2 adet yufka
* 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* 4 adet yeşil soğan
* 1 tutam maydanpz
* 2 adet yeşil biber
* karabiber-pulbiber-kekik-üzerine susam-tuz

SOSU

* 1 su bardağı süt
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* tuz

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsü haşlanıp minik minik doğranır.Haşlanmış pirinç ilave edilir.Yeşil soğan,b,ber,maydanoz,tuz,karabiber,pul biber ve kekiği koyup karıştırılır.Diğer taraftan bir kasede süt,yumura,sıvıyağ ve tuz konup iyice çırpılır.Yufkalar tezgahın üerine serilir.Dörde kesilir.Her parçaya hazırlanan sostan sürülür.Tavuklu,pirinçli harç konarak rulo şeklinde sarılır.Bir ucundan başlayıp kıvırarak gül şekline getirilir.Yağlanmış fırın tepsisine konur.Üzerine kullandığınız sostan sürülerek susam serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder