Perşembe
Güvecte mantar tarifi yapilisi malzemeleri
MALZEMELER
* 500 gr taze mantar
* 1 adet kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 4 adet sivri biber
* 2 defne yaprağı
* tuz-karabiber-sıvıyağ-üzeri iri için rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Mantarlar yıkanır ve süzülmeye bırakılır.Kuru soğan sarımsak doğranır, yarım çay bardağı sıvı yağ ile ocağa alınır.Mantarlar doğranıp tavaya alınır.Yeşil biberler ve domateslerin kabuğu soyulup doğranır.Mantarlarımız kavrulmaya başadıktan sonra biberler ilave edilir.Biraz daha kavrulduktan sonra domatesleri tuzu,karabiberi ilave edip skkısa bir süre daha kavrulur. Porsiyonluk veya istediğimiz bir güvecin içerisine alınarak üzerine kaşar serpilir.Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında pişirilir.Servise sunulur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder