Çarşamba

MAkyaj yapim teknikleri yapilisi uygulanisi nelerdir bilinmesi gereken hersey



Makyaj Nasıl Yapılır ve Makyaj Teknikleri ile Malzemeleri Nelerdir ?

Makyajın amacı; güzel görünmek ve kusurları kapamaktır. Bu yüzden doğru makyaj yapmayı ve hangi makyaj ürünlerini ne şekilde kullanılması gerektiği bilinmelidir. Aksi takdirde güzel görüneyim derken komik duruma düşebilirsiniz. Kimse boya tabağı görmek istemez. Doğru makyaj teknikleri ile baya tabağı değil taş bir bebek gibi görünürsünüz.

Makyaj yaparken hangi malzemeler kullanılmalı?

Fondöten: Fondöten kullanırken ne açık renk ne de çok koyu bir renk fondöten kullanılmalıdır. Pembemsi olmayan orta düzeyde fondöten kullanılmalıdır. Uygunsuz fondöten renkleri boya görünümü verir. Ayrıca yüze sürülen fondöteni uygularken yüzün her bölümüne uygulamaya dikkat edin. Göz kapakları, boyun hatta kulaklara bile uygulanmalı. Fondöten sadece yüz çevresi ile sınırlı kalması genel bakışta renk ayrımlarını ortaya dökecektir.


Far: Göz kalemi ya da eyeliner gözleri belirginleştirir ve derinleştirir fakat göz kaleminin gün içinde kalıcılığını sağlamak zordur. Eyeliner göz kaleminden daha kalıcıdır ve daha derin görünür. Göz içine kalem çekmek, kirpik diplerine eyeliner sürmek gözleri küçültür. Oysaki gözleri her zaman büyük göstermek daha doğru bir makyaj stilidir. Bu yüzden eyeliner göz kapağına sürülmelidir.

Allık: Allık makyajı en iyi tamamlayan malzemedir. Allığın sürülüş biçimi yüz şekline göre olmalı. Allık makyaj renginde ve makyaj türünün ağırlığında olmalı.

Ruj: Ruj kullanmadan önce dudak kalemi kullanın çünkü ruju kalıcı hale getirir ve dudakları dolgun gösterir.


Pudra: Renkli pudralardan kaçının. Pudra mat ve kaliteli bir ürün olmalı. Pudranın bakıldığında toz bir görünüm sergilememesi gerekir.

Rimel: Rimel sadece üst kirpiklere sürülmeli. Alt kirpiklerin rimellenmesi iyi bir makyaj tekniği olmayacaktır. Bu şekilde rimellenmiş kirpikler bakışların dağılmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim