Çarşamba

Kadinlarda adet (regli) doneminde ilac kullanimi faydalari zararlari etkileri tesirleri nelerdir?



Regli kadınlara özel biyolojik bir dönemdir. Regli olma süresi ve şiddeti kadından kadına farklılık gösteriyor. Bazı kadınlar karın ağrısı çekmezken bazıları ise dayanılmaz şiddette ağrılar çekebilir. Çoğu kadın bu sancılar yüzünden hemen ağrı kesicilere yönelir. Bu yöntem alışkanlık haline getirildiğinde çokta iyi bir davranış olmayacaktır. Ağrı kesici ilaçlar regliyi kestiği için ağrı kesilir. Oysaki kadın anatomisinin regli dönemine ihtiyacı var. Regli döneminde kullanılan ağrı hafifletici ilaçların kullanılması gerekir. Sıradan ya da kuvvetli ağrı kesiciler tavsiye edilmez. Sürekli ilaç kullanılması da sakıncalı olduğundan regli sancısına başka çareler bulunmalı.


Sancılı regli dönemlerinde ne yapılmalı?

Sancılı regli dönemlerinde bitkisel çaylar kullanılabilir. Örneğin; adaçayı, kantaron çiçeği vs… bu konuda alternatif tıptan faydalanabiliriz. Yenilen gıdalara dikkat edilmeli ve özellikle lifli gıdalar tüketilmelidir. Kabızlık yapan besinlerden uzak durulmalıdır çünkü kabızlık basıncı arttıracağından regli dönemi daha sancılı geçebilir. Aynı zamanda çeşitli egzersizler ve rahat ettiğiniz pozisyonları da keşfederek regli sancısını azaltabilirsiniz.

Regli sancısına çözüm olarak bazı ameliyatlarda gerçekleştiriliyor. Yurt dışında çok popüler olan bu ameliyatlar ülkemizde neredeyse hiç yapılmıyor. Bunun sebebi toplum yapısına ters düşebilecek durumların gerçekleşebilme korkusu ve çocuk sahibi olamama fikri inancı. Bu ameliyatlarda kısır kalmak gibi bir riskin varlığı söz konusu değil.

Regli sancısını önlemeye çalışırken öncelikle başka bir sorun olup olmadığı tespit edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim