Çarşamba

Harika cilt temizligi nasil yapilir tarifi uygulanisi



Ciltteki güzellik, cildin temizliğinden kaynaklanır. Maalesef gün içinde cildi temiz tutmak neredeyse imkânsız. Şehir hayatı, makyaj gibi günlük hayatta maruz kalınan birçok olumsuz şart cildin yapısında bulunan gözeneklerin dolmasına ve cildin kirlenmesine yol açıyor. Bu yüzden cilt nefes alamaz. Oksijen ve nem kaybı oluşur. Oksijen ve nem cilt için çok önemli. Cilt, oksijensiz kaldığında ve yeterli nem dengesini sağlayamadığında bozulmaya başlar ve erken yaşlanır.

Cilt için kullanılan kremler, yapılan bakım aslında cilt için yapılan her işlem temiz cilt üzerine yapılır. Aksi takdirde kullanılan hiçbir üründen verim alınamaz.

Peki, cilt nasıl temizlenmeli?

Cilt temizliği için su ve sabun bilinen en klasik belki de en eski yöntemdir. Fakat bu tarz bir cilt temizliği uygun bir davranış biçimi değil. Sabun, güçlü bir temizleyici olduğu için cildin kirini nemiyle birlikte alır. Bunun anlamı; yetersiz nem dengesizliğinin sebep olduğu kuru cilttir. Bu yüzden kişisel cilt yapısına uygun temizleme losyonları seçilmeli. Bu losyonlar evde hazırlanabilen yumuşak karışımlar ya da güvenilir kozmetik markalarının ürünleri olabilir.

Cildi en iyi temizleyen losyon özü yüzyıllardır bilinen mucizevî gül yaprağıdır. Gül özlü temizleme losyonları cilde adeta hayat veriyor. Ancak, gül özlü temizleme losyonları doğal yapıda olmalı. Saf gül suları ya da gül özlü farklı karışımlar kullanılabilir.

Cilt temizliği düzenli olarak her gün yapılmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim