Cuma

PARKINSON HASTALIGINA RETINA HUCRESI KULLANARAK TEDAVI ETME YOLLARI BEYNE YERLESTIRILEN HUCRELERLE TEDAVI YONTEMLERI


Bir ilaç firmasının desteği ile gerçekleştirilen deney niteliğindeki bir parkinson tedavisi, tartışmalı olan embriyon dokusunu kullanmadan da tedavide başarı elde edebileceğini gösterdi. Bağışlanan gözlerden elde edilen retina ( ağtabaka) hücreleri toplanarak protein hücrecikleri içerisine paketlendi.

Cerrahlar, dopamin ileti maddesini üretecek bu paketcikleri, altı parkinson hastasının beynine yerleştirdiler. ” Spheramine” adı verilen bu paketcikler sayesinde, bütün hastaların motorsal hareket sisteminde düzelme görüldüğü 2004 yılı fokus dergisinden edinilen konu başlıklarından anlaşılmıştır.

Etiketler : Beyne yerleştirilen paketcikler, Parkinson, Parkinson retina hücre tedavisi

FACEBOOK'A NASIL UYE OLUNUR KAYDOLMA YOLLARI


Facebook'üye ol
Artık dünyanın en büyük sitelerinden biri olan ve dünyada sayılı sitelerden biride hepimizin bilgisi dahilinde olan Facebook. Bugünkü yazımında Facebook'a üye olma işlemi üzerine konuşacağız. Hazırda bir msn adresimiz olması işimizi oldukça kolaylaştırıyor.Geriye çok birşey kalmıyor aslında... Facebook sayfasına giriyoruz, zaten artık orası Türkçe hizmet veriyor. Bizi yönlendiriyor ve Facebok'a rahatlıkla msn adresimizi girerek kaydolabiliyoruz.

Etiketler: facebook kayıt işlemi, facebook sayfası, facebooka kaydol, facebooka kayıt ol, msn ye kaydol, Türkçe hizmet veren siteler

Perşembe

TARIHE GECEN KELIMELER VE IZLERI MOBIL MEDYA TV


Bir varmış bir yokmuş diye başlayan ama genellikle hangi zamanda gerçekleştiği belli olmayan masallar yerine artık her saniyesiyle tarihe geçen bir internetimiz var. Tarih olmak deyimi yok olmak anlamına gelir aslında… Şimdiyse internete düşen herşey, tarihe geçiyor ama yok olmuyor. Yazdığımız yorumlar, gönderdiğimiz e-postalar artık; yılı, ayı, günü, dakikasıyla tarihe birer not olarak düşüyor. İşte hepimiz için yeni bir medya. Alalım tepe tepe kullanalım…

Hepimiz halimizden memnunuz, içimizi dökebileceğimiz bize özel bir medyamız var ve sabahlara kadar keyfini çıkarabiliriz. Peki bu nereye varacak?

Hala yeni yeni TV kanalları açılmaya devam ediyor, çok ihtiyacımız varmış gibi. Kim izliyor diye düşünüyorum. Dizileri TV’den izleyen genç sayısıyla internetten izleyenleri karşılaştıralım lütfen. Cevabını hepimiz biliyoruz. Geleceği görmek için çok akıllı olmaya gerek yok. Yeni bir medya doğuyor ve hepimiz de bu medya’nın gönüllü çalışanlarıyız. Tüm klasik medyalara sesleniyorum. Artık bir an önce gazete basmak için kağıt harcamayı bırakın, sadece 24-28 yaş arasında okunan dergiler artık bu yeni medyaya uyarlansın. Kimsenin lütfen haberleri öğrenmek için ana haber bültenlerini bekleyeceğini düşünmeyin.

Artık medya cep’te taksi’de her yerde. Karşılaşan oldu mu bilmiyorum. İstanbul’daki taksilere bu yıl içerisinde takılacak ekranlarla yeni bir medya daha doğuyor. Mobil medya…Gezgör TV…

İstanbul’da 10000′in üzerinde taksi olduğunu varsayarsak yüzbinlerce insana ulaşacak bir kanal, her halde bunun sonunu tahmin etmek de zor değil. İnternet’e bağlı TV ekranlarında taksilerde kendimize özel programları izlemek bu işin sonu.

Çok kısa zamanda her anımızın kayıt altında olduğu bir gelecek bizi bekliyor…

Hepimiz kendi tarihimizi yaratmaya başladık bile. Bu yazdığım kelimeler de şu an itibariyle internetin derin tarihinde kayıt altında alındı. Size de okumak düştü…


Etiketler : Mobil Medya, Mobil Medya Tarihe geçen kelimeler, Mobil Medya Tv

ONLARI HIC BOYLE GORMEDINIZ UNLULERIN COCUKLUK BEBEKLIK GENCLIK HALLERI



Ünlülerin küçükken nasıl olduğunu merak edeneler vardır sanırım. Aslında küçüklükleri ile şu anki durumları arasında pek fark yok hatta küçüklük halleri bazılarının daha güzel ve daha hoş. Bu kişiden kişiye değişiyor tabiki. Ama söyle bir genelleme yaparsak küçükken çirkin olup büyüyünce mutasyona uğrayan hiçbir ünlü yok. Genelde güzel olanlar küçükkende güzelmiş. Özellikle mankenlerin resimlerini gördüğünüzde haklıymışsın diyeceksiniz.

Angelina Jolie

Beyonce

Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones
Charlize Theron

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Jennifer Lopez

Vierg

Kate Moss

Alyssa Milano

Halle Berry

Milla Jovovich

Gwen Stefani

Miranda Kerr

Guessel Bandha

Keira Knightley

Taylor Swift

Natalie Portman

Scarlett Johansson

Jessica Biel

Bar Rafael

Heidi Panettiere

Nicole Kidman

Doutsen Cruz

Megan Fox

Katy Perry

KOPEKLERIN GENETIK SIFRESI COZULDU ACIKLANDI INSAN TEDAVISINDE KULLANILMA YOLLARI


İnsan genom haritası 3 yıl önce açıklandı. Genetik alandaki yeni araştırmalardan biri, Genom Araştırmaları Enstitüsü (TIGR) araştırmacıları, köpeklerin genetik haritasının %80′ini tamamladı. Yaklaşık 150 türü genomunun çıkarıldığı çalışma, insan ile köpeğin , insan ile fareye oranla daha fazla ortak özelliğe sahip olduğunu, köpeklerin bilinen genlerinden % 75′ini taşıdığını ortaya koyduğu Fokus Dergisinin 2004 yılı 0cak ayı sayısında belirtilen konu başlıkları içerisindeki yazısından anlaşılıyor.

Tamamlanma aşamasında olan bu araştırmaların, sonuçlandığında, insan ve köpeklerdeki ortak kalıtsal hastalıkların tamamlanmasında rol oynayacağı ve tedavi yöntemlerinin geliştirileceği, insanoğluna hastalıkların tedavisi anlamında şimdiden kök hücreler konusunda da, ne derece yararları görüldüğü bilinmektedir.

Etiketler : Güncel Haberler, İnsan ve köpek ortak genetik şifre, Köpeklerin gen şifresinden insan tedavisine yönelme

SAGLIKLI ZAYIFLAMANIN EN KOLAY VE BASIT YOLU BOL BOL SU ICMEK


Berlinde bulunan Charitee Üniversite Hastahanesi araştırmacıları formda kalmanın en basit yolunu açıkladılar: BOL BOL SU İÇMEK. Michael Boschmann ve ekip arkadaşları, 22 santigrat derecelik sıcaklığa sahip yarım litrelik suyun , metebolizma hızını birkaç dakika içinde % 30 oranında arttırdığını kanıtlladılar. Suyun miktarı günde 2 litreye ulaşınca, yaklaşık 100 kalorilik bir enerji harcanıyor. Su, organizmada sindirimi düzenleyen sempatik sindirim sistemini hareketete geçiriyor. Bunun sonucunda dokularda besin maddeleri hızla yayılıyor.

Erkeklerde daha çok yağ, kadınlarda karbonhidrat deposu eritiliyor. Bu sırada ısı ortaya çıkıyor. Boschmann, su içmenin normal kiloyu korumak için ideal bir yöntem olduğunu, ancak sempatik sinir sisteminin işlevleri zarar gördüğü için, aşırı kilolu insanlarda etkili olamayabileceğini belirtiyor.

Not: 2004 Ocak Fokus Dergisinden alıntıdır.

Etiketler : erkek ve kadın su zayıflatma farklılığı, Su içmenin yararları, Suyun kilo vermede yararları

Pazar

Basak Dursun'dan: Dizilerimiz ve Aklima Takilanlar


Şu bizim diziler son zamanlarda pek aklıma takılmaya başladılar.

Diziyi uzatabilmek için ve daha çok izlenebilsin diye akıl almaz yöntemler kullanılmaya başlandı.

İki yıl önce Yanık Koza diye bir dizi vardı. Evin büyük oğlunu Yavuz Bingöl canlandırıyordu. Dizinin ilerleyen bölümlerinde artık kıkır kıkır gülmeye başlamıştım.Adam her bölümde karısı ve annesinin yeni bir yalanıyla karşılaşıyordu.Çocuğunu kendisine ait olmadığının şokunu yaşarken, bu sefer kısır olduğunu öğreniyor ardından da çocuğun babası erkek kardeşi çıkıyordu.

İşte benim gülmelerim bundan sonra başlamıştı. Aklıma türlü türlü skandallar geliyordu. Adam karısının eskiden erkek olduğunu öğrenmesinden tutun da, annesinin eskiden fahişe olduğunu öğrenmesine kadar gidermiş. Hele finalinde erkek kardeşinin annesinin başkasından peydahladığına kadar çıkarmış olaylar.

Bir de Yaprak Dökümü takılıyor ağıma.

Dizinin hatunları aşk trafiği açısından pek yoğunlar maşallah! Hepsinin altından da Oğuz çıkıyor.

Artık bence işler ilerleyip, hayriye Hanım a kadar ilişki trafiği çıkacak diye korkmuyor değilim.Hatta dizininn finalinde Ferhunde, Ali rıza Bey le yakalanıyor, Oğuz da Cevriye hanım a tek taş yüzüğü takıveriyor. Bunu duyan Şevket intihar ediyor! Cevriye Hanım a aşık olduğu için.

Ya Aşk-ı Memnu?

Behlül ve Bihter baş rolde! Birisi ölürse dizi biter zaten. Ama daha fazla heyecan a ne dersiniz? İşte size sunuyorum: Bihter annesini Behlül’le yakalayacak ve intihar edecek. Adnan bey mi? Adam olayların ortasında kaşar oldu zaten! Behlül le Bihter in yatmasını konu mu edecek bu kadar olay dönerken. Bu yüzden Bihter in intihar etmesi için, annesini Behlül le basması daha gerçekçi olur zaten!

Ay ben de neler yazıyorum böyle? Kusura bakmayın dizilere kaptırdım kendimi!

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

Cuma

MISS TURKEY 2010 GUZELLIK YARISMASINA KATILMA SARTLARI BASVURU FORMU GEREKLI BELGELER


2010 Miss Turkey güzellik yarışması için başvurular başladı. 2010 Miss Turkey Güzellik yarışmasına katılan adaylardan en güzel 3 kızımız bizi Avrupa, Dünya ve Kainat güzellik yarışmasında temsil edecek. Ntvmsnbc ve Kraltv’nin katkılarıyla bu sene düzenlenecek olan yarışmaya katılım 9 Martta son bulacak.. Türkiye’nin en güzel kızlarını seçildiği bu yarışmada birbirinden güzel 40 güzelimiz yarışacak. Yarışma sonucunda Avrupa , Dünya ve Kainat güzellik yarışmasında temsilciler seçilecek ve bizi yurt dışında temsil edecek. Yarışmaya katılma koşullarından biri de 18-25 yaş arasında olmak ve evlenmemiş olmak.

Başvuru için gerekli olan bilgiler bir mayolu foto , bir portre foto ve başvuru formu.

Başvuru formunu doldurarak, bir mayolu boy ve bir portre fotoğrafınızı en geç 10 Mart 2010 tarihine kadar MISS TURKEY 2010 PK 91 LEVENT-İSTANBUL adresine postayla gönderebilir ya da başvurunuzu bu siteden online olarak yapabilirsiniz.


Hadise'den Miss Turkey 2009'da süper şov

RECEP IVEDIK 4'UN CEKIMLERI BASLADI FULL FRAGMANI IZLE INDIR


Sabah’ın haberine göre Şahan Recep İvedik 4 çekimlerine başladı. Recep İvedik 3 yoğun bir seyirci ilgisiyle karşılaşınca Şahan GÖKBAKAR hemen 4.Bölüm için çekimlere başlayacağını ifade etti. Sabah’tan Özlem Esmergül’ün haberine göre, Gökbakar ve Aksoy 4. film için kesenin de ağzını açacak. İkili, mütevazi bütçeden daha yüksek bütçeli bir filme geçiş yapmayı düşünüyor.

Recep İvedik 4′te kahramanımızın Türkiye’den çıkıp, macerasına yurtdışında devam etmesi planlanıyor. Hangi ülkeye gideceği belli olmayan daha karar aşamasında olan serinin 4.filmi için Şahan ve Togan kardeşler süper fikirler için düşünüyorlar.Haber Kaynağı Sabah Gazetesi Özlem Esmergül’e aittir.



Etiketler : recep ivedik 4, Recep ivedik 4 filmi

YUZDEKI KIRMIZI LEKELER ICIN COZUM YOLLARI BITKISEL KURLER ONERILER TEDAVI YOLLARI TAVSIYELER COZUMLER


YÜZDEKİ KIRMIZI LEKELER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER
Yüzdeki Kırmızı Lekeler ve İltihaplar
Yüzde kabarcık şeklinde veya yer yer kırmızı lekeler olabilir. Bazen tüm yüz, aşırı kırmızı olur ve yüze istenmeyen bir görünüm verir kırmızılıkların buluğ çağı ile pek ilgisi yoktur; her yaşta olabilir ve tedavi edilmezlerse böyle sürer gider.

 YÜZDEKİ KIRMIZI LEKELER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Yüzdeki bu kırmızılıklar, dış etkenler (kötü makyaj malzemeleri, sabunlar, deterjanlar, kremler, vs) sebebiyle de oluşurlarsa da, bunlar daha çok yüzün kan damarlarındaki dolaşım bozukluğundan veya deri altında bazı yerlerdeki bezelerin iltihaplanmasından olur.

Yüz üzerinde yapılacak tedavilerle bu çeşitli kırmızılıklar giderilebilir. Bu hususta kullanılan faydalı bitkiler şunlardır:

Atkestanesi (Aesculus hippocastanun)
ATKESTANESİ
Yüzdeki tüm kırmızılıkların ve kırmızı lekelerin giderilmesi için çok faydalıdır.

Hazırlanışı :

Atkestanesi un haline getirilir ve tatlı bademyağı ile karıştırılır. Temizlenmiş yüzdeki kırmızı kısımlara akşamları krem gibi sürülür 20 dakika sonra ılık su ile yüz yıkanır. 1-2 hafta içinde kırmızılıklar geçer.

Ayrıkotu

Yüzdeki kırmızılıklarda, çiziklerde, makyaj yakmalarında, sivilcelerde kullanılır.

Malzemeler ve Hazırlanışı :

1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı kurutulup dövülmüş ayrıkotu kökü konur, 5 dakika kaynatılıp 15 dakika demlenir ve pamuktan süzülür. Sabah-akşam temizlenmiş yüze bol bol sürülür ve kurumaya bırakılır.

Gülhan Beydemir (Sağlıklı ve Güzel Kalmanın 7 Sırrı Kitabından)

Perşembe

RECEP IVEDIK 3 GIZLI SINEMA CEKIMI IZLE INDIR DOWNLOAD ET RESIMLERI YORUMLARI


Recep İvedik serisi ilk çıktığı günden beri yoğun bir ilgiyle izlendi. Serinin 3.filmi çıktı ve şimdiden yüzbinlere ulaştı.Seri böyle devam ederse Şahan GÖKBAKAR büyük bir ihtimalle seriyi 4-5-6'ya bağlayacak gibi...Şimdiden hayırlı olsun...


Recep ivedik 3, Recep ivedik 3 sinema çekimi izle, Recep ivedik 3 online izle, Recep ivedik 3 full izle, recep ivedik 3 filmi izle, recep ivedik 3 filmini izle, Recep ivedik 3 seyret, Recep ivedik 3 indirmeden izle

Yapım:2010 ~ Türkiye
Tür:Gençlik, Komedi
Yönetmen:Togan Gökbakar
Senaryo:Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar, Serkan Altuniğne
Yapımcı:Faruk Aksoy, Mehmet Soyarslan
Dağıtım:Özen Film
Gösterim Tarihi:12 Şubat 2010 (Türkiye)
Filmin Tanıtımı: Recep ivedik serisi devam ediyor arkadaşlar Recep ivedik 1 ve Recep ivedik 2 yi izleyenler zaten Recep ivedik 3 filmin nekadar komik oldugunu bilirler.
Bence Recep ivedik serisi halkı arkasına alarak büyümeye devam ediyor. Fragmanı altta veriyorum arkadaşlar filmi 4 gözle bekliyorum. Şimdiden iyi seyirler.

SELEN SEVIGEN KIMDIR HAYATI BIYOGRAFISI YASAMI EN GUZEL SEKSI FOTOGRAFLARI RESIMLERI VIDEOLARI MSN VE FACEBOOK ADRESLERI TELEFONU



Doğum Tarihi : 1979
Eğitimi : Yüksek Lisans
Selen Sevigen, Bilkent Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra, önce ABD’nin California Üniversitesi’nde ardından İngiltere’de London Academy of Music and Dramatic Arts’ta müzik ve sinema eğitimi aldı.

Babasının ısrarlarına rağmen politikaya atılmayan Selen, bir dönem yönetmen Abdullah Oğuz’un asistanlığını yaptı.

George Clooney, Helen Mirren, Kate Hudson ve Jennifer Garner gibi oyuncularına koçu Bernard Hiller’dan ders alıp oyunculuk kariyerine başladı.

Bir süre Türkmax ekranlarında ‘Gala’ isimli sinema programının sunuculuğunu yapan genç kız, ‘O Şimdi Mahkum’ ve ‘O… Çocukları’ isimli filmlerde rol aldı.


Gökhan özen Dün akşam selen sevigenle nişanlandı.Futbolcu Tuncay Şanlı ile yaşadığı aşkla uzun süre magazin gündeminde kalan Selen Sevigen, o ilişkinin ardından sessizliğe bürünmüştü. Bu sessizliği bozansa pop müziğin sevilen ismi Gökhan Özen oldu. Kelebek’te yer alan habere göre, bir arkadaş grubunda tanışan ve flört etmeye başlayan Sevigen ile Özen, geçtiğimiz hafta tatil için birlikte Paris’e gidince sürpriz aşk ortaya çıktı. İkilinin yaklaşık 8 aydır birlikte olduğu ortaya çıktı.
 
  
  
  
  



Etiketler: gökhan özen kimle nişanlandı, gökhan özen nişanlandı, Selen Sevigen, Selen Sevigen ile gökhan özen, Selen Sevigen kimdir, Selen Sevigen nişan resimleri, Selen Sevigen nişanlandı

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim