Salı

HSYK ATAMALARI ACIKLANDI SIRALI TAM LISTE INDIR




HSYK atamalarında sıcak gelişme

HSYK atamalarında sıcak gelişme

HSYK’da atamalar yapıldı

HSYK'da unvanlı hakim ve savcılar dışındaki atamalar yapıldı...


Merakla beklenen Hakim ve Savcı atamaları yapıldı. Sadece unvanlı hakim ve savcıların atamaları kaldı. Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki 16.08.2010 Tarih ve 33 Sayılı Kararname Adalet Bakanlığı tarafından yayımlandı.

İşte atamaları yapılan Hakim ve Savcıların tam listesi TIKLAYIN
hsyk_liste.jpg



2 Eylül öncesi korsan liste atağı
HSYK 2010 Yaz Kararnamesi çalışmalarında üye Ali Suat Ertosun ve ekibinin 50 kişilik korsan liste hazırladığı iddia edildi. Atama ve yetki kararnamelerini birlikte çıkarmayı amaçlayan Ertosun grubunun, 12 Eylül'deki referandum öncesi Ergenekon ve Balyoz gibi davaların görüldüğü illere nokta tayin yapmayı hedeflediği öne sürülüyor

HSYK, Ergenekon'a müdahale etmek için atama kararnamesi ile yetki kararnamesini birlikte çıkarmak için harekete geçti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda görüşülen 2010 Yılı Adli Yargı hakim ve savcılarının atama kararnamesi'nde "50 kişilik Korsan Liste" hazırlandığı iddia edildi. HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun'da bulunduğu iddia edilen korsan listenin, kararname taslağı üzerindeki görüşmelerde son imzalar atılacakken devreye sokulması planlanıyor. Aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır gibi kritik davaların görüldüğü şehirlere atanması planlanan korsan listedeki isimler, aynı zamanda "Yetki kararnamesi" ile Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda, Faili Meçhul cinayetler gibi davaların görüldüğü mahkemelerde görevlendirilecek. Böylece kritik davalara nokta tayin yapılmış olacak.

ATAMA VE YETKİ KARARNAMESİ BİRLİKTE

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun tüm planları 12 Eylül anayasa değişikliği referandumuna göre şekillendiği belirtildi. HSYK, şehirlere atadığı hakim ve savcıların görevlendirileceği mahkemelerle ilgili "Yetki kararnamesini" 12 Eylül'den önce çıkaramayacağı için atama kararnamesi ile yetki kararnamesini birlikte çıkarmak istiyor. Kurul, bu atama kararnamesinin mevcut yapısıyla görüştüğü son kararname olduğu bilinciyle Ergenekon davalarına müdahale etmek için son birkez daha harekete geçti. Kritik davaların görüldüğü ve aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır'ın bulunduğu illere "Tayin" edilen hakim ve savcıların bu illerde görülen Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda, Faili Meçhul Cinayetler gibi kritik davalara bakan mahkemelere yetkilendirilmesinin planlandığı belirtildi.

HSYK İÇİN SUÇ DUYURUSU

Bu arada Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, HSYK ile YARSAV üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Çevik, YARSAV ve HSYK üyelerinin, Ergenekon soruşturması sırasında taraflı davrandıklarını ve bu nedenle 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçunu işlediklerini savundu.

KORSAN PLAN DEVREYE SOKULDU

Öte yandan HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, 2010 Adli Yargı kararnamesi kapsamında bin 274 hakim ve savcının atamasının yapıldığını açıkladı. Özbek, Adalet Bakanlığı tarafından HSYK'ya gönderilen bin 325 kişilik kararname taslağından geriye kalan 51 kişinin ataması ile ilgili nasıl bir işlem tesis edildiği ise açıklanmadı. Özbek'in bu açıklaması "Korsan Kararname" şüphesini güçlendirdi ve planın işletilmeye başladığı yorumuna neden oldu. Yenişafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim