Salı

ARACINIZIN CALINMASINI ISTEMIYORSANIZ BUNLARI MUTLAKA YAPIN

 
Otomobilinizin çalınmasını istemiyorsanız bunları yapın
Bursa Emniyet Müdürlüğü, otomobil hırsızlıkları konusunda vatandaşları uyardı. Otomobilin park edecek kapalı garaj olmaması halinde evden görülebilecek, iyi aydınlatılmış yerlere konulması istenilen uyarıda, "Otomobilinizden indikten sonra kapı ve pencereleri kontrol ediniz. Gizli kontak yaparak otonun çalışmamasını sağlayabilirsiniz." denildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde 'aklınızda bulunsun' başlığıyla yer alan uyarıda, otomobilin kısa süreli de olsa park ederken kontak anahtarının araç üzerinde bırakılmaması gerektiği vurgulandı. Otomobilin hastane, açık otopark ve benzeri yerlere bırakıldığında burada çalışan görevlilerin kolluğu olmaması halinde araç anahtarının verilmemesinin tavsiye edildiği açıklamada, görevlilerin kollukları varsa otomobilin bırakıldığına dair makbuz alınması tavsiye edildi.

Araçları park edilen yerlerden alırken, bagaj kilidi ve ön kapı kilitlerinin kontrol edilmesi istenerek, "Bu kilitlerin sökülerek kontak anahtarı yapıldığını unutmayınız. Güvenlik görevlisi bulunmayan apartman otoparkının giriş ve çıkışlarına otomatik kontrol sistemi yaptırınız. Otomobilinize, daha güvenli olması için 'baston' kilit takmayı unutmayınız. Otostopçu almayınız. Eğer aracınızın alarmı arka arkaya çalmaya başlarsa, aracınızın alarmını kapatmayınız, sadece aracınızın park yerini değiştiriniz." ifadeleri yeraldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğüs yetkilileri, ikinci el oto satışında da vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Otomobil pazarlarından, oto galerilerinden veya şahıslardan motorlu araç satın alırken, aracın ruhsat sahibi ile yüz yüze görüşmede fayda olduğu kaydedildi. Ruhsat üzerine yazılı olan bilgilerin doğruluğunun mutlaka kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim