Çarşamba

TRT HD SIFRESIZ IZLE

TRT HD SIFRESIZ IZLE

Trt den yapılan açıklama aşağıdaki gibidir, TRT hd den Dünya kupası maçları biss keyle olmayıp NDS olacakmış. Yuh artık ne diyelim...

http://www.teknohd.com/wp-content/uploads/2009/02/trt-hd-logo-290-x-215.jpg

1) TRT HD Kanalı Uyduda Tamamen Şifrelenecektir. Şifreleme sistemleri D-Smart tarafından yönetilmektedir. TRT Yayın Kontrol merkezinde şu anda D-Smart’a ait şifreleme sistemleri kurulmuştur. Şifreleme türü ise NDS olacaktır.

2) Maçların şifrelenmesi TRT insiyatifinde değildir. Uluslararası Yapılan sözleşmeye göre Avrupa Maçlarını hangi kurum yada kuruluş alırsa alsın şifreli yayın yapmak ve şifrelemek zorundadır. TRT bu konuda kendinelerine önemli ölçüde talep ve şikayetlerin geldiğini fakat bu durumda insiyatif kullanma yetkilerinin olmadığını belirterek şu açıklamada bulunulmuştur; “Şifreleme konusunda D-Smart yetkilidir dolayısı ile şu andan itibaren bu taleplerin alınan kararlar üzerinde bir etkisi olmayacaktır.”

3) TRT1 Uyduda TRT sistemleri tarafından şifrelenecek ve şifreleme tekniği olarakta Biss Kullanılacaktır. Bu şifreleri internet ortamından edinebilir veya Biss şifre çözücü cihazlar yardımıyla yayının şifresini çözebilir ve izleyebilirsiniz. Karasal yayında herhangi bir şifreleme söz konusu değildir zaten.

4) Avrupa maçlarının yayınlanması sürecinde şifreleme zorunlu olduğundan ve TRT HD nin bu konuda D-Smart ile yaptığı iç anlaşmalardan dolayı D-Smart Kendi tarafında gerekli paketlerine abone olan kullanıcılarına TRT HD yi ücretsiz olarak izletebilecek. TRT Tarafında ise Devlet kurumu olması hasebi ile Teledünya’da ücretsiz olarak herhangi bir pakete abone olmadan HD Teledünya Abonelerine TRT HD Kanalının ücretsiz yayınlanmasına izin verecektir.

5) Yayın tek bir koldan yani D-Smart Sistemlerinden yapılacaktır. Hem Teledünya Platformuna Hemde Uyduya Görüntü Aktarımı D-Smart Sistemleri yani D-Smart tarafından Yapılacaktır.

6) Digitürk’te neden yayın verilmedi sorusuna ise şu yanıt verilmiştir;

“Digitürk tarafından anlaşmaya varılamamıştır. Gerek Digitürk’ün TRT den yaptığı talepler ve gerek TRT nin Digitürk’ten talepleri konusunda ortak bir noktaya varılamamıştır. HD Yayınlarını şifreleyen üst düzeyde ülkemizde D-Smart var Digitürk ile karşılıklı talepler konusunda anlaşmaya varılamadığı için ihale D-Smart la sınırlı kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim