MALZEMELER
* 1 kilo ayva
* 1,5 kg toz şeker
* 5 adet karanfil
* 5 adet limon
* 2 su bardağı su
HARIRLANIŞI
Ayvaları yıkadıktan sonra rendeleyip tencereye koyun.Çekirdekleri ayıklayıp bir tülbentin içine koyup ağzını sıkıca bağlayın. Tencereye ayvaların üzrine alıyoruz. Böylece renk ve jöle olmasını sağlıyoruz. ölçüzüzdeki suyu koyup 10 dakika haşlayıp üzerine toz şekeri döküyoruz. Yaklaşık kısık ateşte 40-45 dakika kaynatıyoruz. Verdiğim,iz bı zananın sonuna doğru limon suyunu ilave ediyoruz.Recelimiz hazır olduktan sonra kavanoza koyup reçelimizi kahvaltımızda tüketebiliriz.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder