Perşembe

AHMET MARANKI'DEN KOZMIK KECI ETLI TAZE BAKLA BASTISI YAPILISI TARIFI MALZEMELERI


MALZEMELER

* 500 gr taze bakla
* 8 diş sarımsak
* 12 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 bağ taze soğan
* 1 adet kuru soğan
* 200 gr keçi eti
* 4 yemek kaşığı domateş püresi ya da rendesi
* 1/2 bağ dere otu
* 2 adet defne yaprağı
* 1 parça taze zencefil
* tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Baklalar 6 yemek kaşığı zeytinyağında 8-10 tur sote yapıldıktan sonra peçetenin üzerine çıkarılıp bekletilir.

Kuru soğan ve sarımsaklar zeytinyağında sote yapıldıktan sonra keçi eti ilave edilip, suyunu bırakıp çekinceye kadar beklenir.

Üzerine domates püresi ilave edilip 2 tur daha sote yapılır.

Ayrı bir tencerede pişirmiş olduğumuz keçi eti ve baklaların üzerine taze soğan, dereotu dizip, tuzu ve baharatları ilave edilir.

Üzerini geçmeyecek şekilde suyu konup, 18-20 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN…

Etiketler : Ahmet Maranki taze bakla bastısı tarifi, Bakla bastısı malzemeleri, Bakla bastısı tarifi, Oktay Ustadan nakla bastısı yapılışı, Taze bakla bastısı yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder