Perşembe
AHMET MARANK'DEN KOZMIK ETLI BRUKSEL LAHANASI YAPILISI TARIFI MALZEMELERI
MALZEMELER
* 500 gr brüksel lahanası
* 1 adet soğan
* 5 diş sarımsak
* 15-15 tane kakule
* 3 yemek kaşığı domates püresi
* 200 gr kuşbaşı doğranmış keçi eti
* 2 adet biberiye
* 1 adet defne yaprağı
* 1 parça zencefil
* tuz ve zerdeçal
YAPILIŞI
Zeytinyağında birazcık sotelenen soğan ve sarımsağın üzerine etler ilave edilir.
Etler suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine şok haşlamadan geçirilmiş ( kaynar suya batırılıp çıkarılmış ) Bürüksel lahanaları ilave edilir.
2 kez çevrildikten sonra domates rendesi ve zerdeçali hariç tüm baharatlar eklenir.
Bir borcama konup suyu ve tuzu eklendikten sonra üzerine alimünyum folyo kapatılır.
30-35 dakika pişirildikten sonra üzerine toz zerdeçal serpilip servise sunulur.
AFİYET OLSUN…
Etiketler : Ahmet Marankiden brüksel Lahana yapılışı, Brükkel lahanası malzemeleri, Brüksel Lahanası tarifi, Brüksel lahanası yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder