Cumartesi

ZULFU LIVANELI'NIN YONETMENLIGINI YAPTIGI EN SON FILMI ATATURK'E VEDA MART 2010'DA SINEMALARDA RESIMLERI FRAGMANI FILMI FULL IZLE INDIR

ZÜLFÜ LİVANELİ'DEN HARIKA BIR YAPIT DAHA: ELVEDA ATATÜRK





DÖNEM DÖNEM MUSTAFA KEMAL

“Veda”da; Atatürk’ün 6-7 yaşlarını Kaan Olcay, 14-15 yaşlarında Harbiye mektebinde vatana hizmete hazır Mustafa Kemal’i Bartunç Akbaba oynadı. 25-45 yaş arasındaki Mustafa Kemal Paşa’yı, Trablusgarp’ta ve Çanakkale’de lider bir komutanı, Dumlupınar’daki Başkomutanı, Latife’nin eşi ve Fikriye’nin ölümsüz aşkını Sinan Tuzcu canlandırırken, Mustafa Kemal’in son zamanlarını, Atatürk’ün 57. yaşını da Burhan Güven oynadı.

Zülfü LİVANELİ yıllar süren suskunluğunu bu film ile bozacak. 3 yıldır beklenen senaryosunun çekimlerine bu sene başlayan Livaneli proje için hiçbir masraftan kaçınmamış gibi. İtalyan makyaj sanatçıları ve Hollywooddan gelen görüntü ve sanat yönetmenleri ile beraber yaratılan sahneler ve 12.000 in üzerinde kostüm parçası ile fotoğraflarından ve teaserlarından görüldüğü kadarıyla Türkiyede çekilmiş bu boyutta görüntü ve konu adına en başarılı filmlerden biri.






Veda adını taşıyan film Salih BOZOK ile Atatürkün çocukluktan başlayan ve atatürkün ölüm döşeğinde sona eren dostluğunu konu alıyor ve bu dostluk sürecinde ise Atatürk'ün yaşadığı döneme bu dostluk üzerinden ışık tutuyor.












filmin müzikleri senaryosu ve yönetmenliği zülfü livaneli tarafından üstlenilmiş. daha önce uluslararası festivallerde çeşitli ödüller kazanmış olan livaneli nin son filmi de görünüşe göre aynı başarısını sürdürecek gibi. atatürk'ü çeşitli yaş aralıklarında 4 farklı oyuncu canlandırıyor.




umarım can dündar'in mustafasının sarhoş atatürk mü olur bilmemne atatürk mü olur sorularıyla maruz kaldığı duruma düşmeyip, fotolardan göründüğü kadarıyla destansı olan yapısı ile hakettiği noktaya ulaşabilecek bir Atatürk filmi olacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim