Pazartesi

PUF BOREGI NASIL YAPILIR TARIFI YAPILISI MALZEMELERI



MALZEMELER

* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığıkarbonat
* 1 yemek kaşığı sirke
* yarım çay kaşığı tuz
* 2 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN

* 200 gr kıyma
* 3 dal maydanoz
* 1 soğan
* 1 domates
* 1 sivri biber
* karabiber ,kiyon-tuz

KIZARTMAK İÇİN

Ayçiçeği yağı

HAZIRLANIŞI

Yumurta, Yoğurt, tuz, sirke ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Un ve karbonat ekleyip yoğurun ve üzerini örterek 30 dakika dinlenirin. Soğan , biber ve domatesi doğrayıp kıymaya karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta merdane ile açın. Kıymalı harçtan yayıp kapatın ve kare bir kalıpla kesin.Çatalla kenarlarından bastırarak izinin çıkmasını sağlayın. Hamurları kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzrine alarak yağını süzdürün. Sıcak ya da sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder