Pazartesi
CIKOLATA SOSLU KREP NASIL YAPILIR TARIFI YAPILISI MALZEMELERI
MALZEMELER
* 2,5 çay bardağı un
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta
* yarım çay kaşığı tuz
* 1,5 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı kakao
ÇİKOLATA SOS İÇİN
* 300 gr bitter çikolata
* 2 çay kaşığı krema
* 100 gr rendelenmiş çikolata mevsim meyvesi
HAZIRLANIŞI Krep hamuru hazırlamak için, un, toz şeker, kakao ve tuzu bir kabın içinde tahta kaşıkla karıştırın. Yumurtaları ilave edin.Yavaş yavaş sütü ekleyerek mikserde çırpın.Teflon tavayı çok az yağladıkran sonra, boza kıvamındaki hamurdan 1 kepçe dökün.Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sğlayın.Orta ateşte her iki tarafınıda pişirin. Diğerlerini de aynı şekilde pişirin. Kremayı ısıtıp çukulatayı küçük parçalar halinde içine atın. Eriyince ye kadar karıştırın. Ilımaya bırakın.Krepleri üçgen şeklinde katlayın servis tabağına alın. içine ve üzerine çukulata sos dökün.Rendelenmiş bayaz çukulata serpiştirip taze meyvelerle servis yapn. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder