Çarşamba

Zifaf ilk gece gerdek sendromu korkusu nedenleri tedavisi



İlk gece korkusu, tamamen psikolojik ve cinsel erişkinlik ile ilgili bir konudur. Bu konuda sergilenen olumsuz davranışlar ve bilinçli olamamak hayatın geri kalanını kalıcı olarak etkileyen cinsel sorunlara dönüşebilir. Bu yüzden cinsel hayatın başlangıcı çok önemli. Genellikle ilk gece olarak tabir edilen bu durum bazen ciddi sorunların başlangıç zamanı olabilir. Yani, ilk gece korkusu cinsel hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Tarafların cinsel hayat konusundaki yorumu, bilgileri ve bakış açıları aynı ve doğru olduğu sürece problemler minimize edilebilir. Önemli olan istektir. Cinsel hayatın temeli arzudur. Yapılması gereken bir iş gözüyle bakıldığında cinsel hayat bir keyif olmaktan çıkar ve kâbusa dönüşür.


Çok sık rastlanan bir sorun; çiftlerin aynı cinsel erişkinliğe sahip olmamaları. Bu durumda partnerin göstereceği anlayış ve sempati çok önemli. Diğer bir etken ise, yaşa bağlı nedenlerdir. Erken başlayan cinsel hayat genellikle kadınlar üzerinde olumsuz etkiler bırakıyor. Muhtemelen kadının hazır olmadığı ilk geceden dolayı yaşadığı korku ve bunu yenememek hatta bu konuda partnerden yardım alamamak ilk gece kâbusunu sadece bir gece ile bırakmayacaktır.


İlk gece sendromu ile ilgili literatüre geçmiş ve geçmemiş binlerce hikâye var. Bu durumdaki kadınlar orgazmı evlendikten uzun yıllar sonra yaşayabiliyor. Kadın olmanın ne demek olduğunu yıllar sonra anlamak büyük bir kayıp olacaktır. Sağlıklı cinsel hayat ancak, korkuların yenilmesiyle süregelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim