Salı
Reisin kayigi yemegi tarifi yapilisi malzemeleri icerigi
MALZEMELERİ
* 6 adet orta boy kemer patlıcan
* 1 çorba kasesi beyaz peynir
* 4 adet yeşıl biber
* 2 adet domates
* 1 tutam maydanoz
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* tuz
* karbiber
* sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanı ocağın yüksek ısısında közleyin.Kabuklarını soyup bor cam içerisinde yan ana dizin.Patlıcanların saplarını kesmeyin.Bir bıcak yardımıyla patlıcanları yarın.2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp, yarım çay bardağı sıvı yağla karıştırıp bir kısmını patlıcanları üzerine dökün.İç harcını hazırlamaya başayın.Beyaz peyniri irir yerinden rendeleyin.Üzerine domatesleri inceince doğrayıp karıştırın.Patlıcanların içini aynen karnı yarıkta olduğu gibi doldurun.Rendelenmiş kaşar peynirini patlıcanların üzerine paylaştırın.Geriye kalan sıvıyağ ve sarımsak karışımını patlıcanların üzerine dökün ve üzerine dilim domates ve biber koyduktan sonra inceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.Fırından çıkınca servis tabağına koyun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder