Salı

Ispanakli peynirli borek nasil yapilir tarifi yapilisi malzemeleri

http://www.karpuzsuyu.com/wp-content/uploads/2009/12/PORTAKAL-KEREV%C4%B0Z-SALATA1.jpg
MALZEMELER

* 2 adet yufka
* 500 gr ıspanak
* 1 çorba kasesi beyaz peynir
* 1 adet kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürülür.İri doğranıp bir kap içerisine ılınır.Üzerine tuzunu,sıvıyağını,karabiberini ilave edilip karıştırılır.Pörsümasi için bir bekletilir.Daha sonra beyaz beyaz peyniri ince doğranmış kırmızı biberi koyup karıştırın.Yuflayı tezgaha serip fırçayla biraz yağ sürüp yufkanın bir ucundan bir karış içeri doğru k atlanır.Katlanan yerin üzerine ıspanaklı harçtan koyup, diğer uçları da ortada buluşturup sıkıca rulo yapılır.Parmak kalınlığında dilimleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Önceden ıstılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder