Salı

Portakalli revani nasil yapilir tarifi yapilisi icerigi malzemeleri

http://www.karpuzsuyu.com/wp-content/uploads/2009/12/portakall%C4%B1-revani.jpg
MALZEMELER

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı irmik
* 2 adet portakal

ŞERBET İÇİN

* 3 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı
* Yarım limon

HAZIRLANIŞI

Karıştırma kabının içerine yumurtayı kırın.Toz şekeri döküp mikserle 5 dakika kadar karıştırıp köpürtün.Bir kase içerisinde vanilyayı,unu, irmiği kabatrma tozunu karıştırıp köpürtülmüş yumurtanın üzerine dökün.Toz şekeri. Portakalları ince yerinden rendeleyip bir tanesini de suyunu sıkıp yumurtanın üzerine alınıyor.Bu harcı diğer taraftaki un ve irmik karışımının üzerine döküp karıştırın.Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine döküp inceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin.Fırından çıkınca ilikkek soğuk şerbeti dökün.Şerbeti çekince dilimleyip servis edin.Üzerine kaymak veya köpürtülmüş şanti koyabilirsiniz.Fındık veya fıstık serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim