BAĞLANTILAR
haberhan.com
GÜNDEM
Haberin Kaynağı
Salı
Kakaolu sekerpare nasil yapilir tarifi icerigi yapilisi malzemeleri
MALZEMELER
* 1 paket margarin
* 3 yumurta
* yarım çay bardağı sıvıyağ
* yarım çay bardağı pudra şekeri
* Yarım çay bardağı irmik
* ! çay bardağı hindistan cevizi rendesi
* ! paket kabatrma tozu
* 1 paket vanilya
* Alabildiği kadar un
* 2 çorba kaşığı kakao
ŞERBET İÇİN
* 4 su bardağı şeker
* 3,5 su bardağı su
* 4 limon
* üzerine bütün fındık
HAZIRLANILIŞI
Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı,kakaoyu ve yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp geri kalan hepsini karıştırın.Üzerine irmiği,hindistan cevizini,pudra şekerini koyup karıştırın.onunda üzerine vanilyayı, kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine dökeriz.Unun ölcüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.Hazırlanan hamutdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakılarak dizilir.Üzerine,fındık,bademveya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz.Ayırdığımız bir yumurta sarısını fırça ile şekerparenin üzerine sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz.Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisini de sıcak olarak buluşturuyoruz.Servise sınıyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder