Salı

Kakaolu sekerpare nasil yapilir tarifi icerigi yapilisi malzemeleri

http://www.karpuzsuyu.com/wp-content/uploads/2009/12/Kakaolu-%C5%9Eekerpare.jpg
MALZEMELER

* 1 paket margarin
* 3 yumurta
* yarım çay bardağı sıvıyağ
* yarım çay bardağı pudra şekeri
* Yarım çay bardağı irmik
* ! çay bardağı hindistan cevizi rendesi
* ! paket kabatrma tozu
* 1 paket vanilya
* Alabildiği kadar un
* 2 çorba kaşığı kakao

ŞERBET İÇİN

* 4 su bardağı şeker
* 3,5 su bardağı su
* 4 limon
* üzerine bütün fındık

HAZIRLANILIŞI

Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı,kakaoyu ve yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp geri kalan hepsini karıştırın.Üzerine irmiği,hindistan cevizini,pudra şekerini koyup karıştırın.onunda üzerine vanilyayı, kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine dökeriz.Unun ölcüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.Hazırlanan hamutdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakılarak dizilir.Üzerine,fındık,bademveya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz.Ayırdığımız bir yumurta sarısını fırça ile şekerparenin üzerine sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz.Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisini de sıcak olarak buluşturuyoruz.Servise sınıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim