Perşembe

BASAK DURSUN'UN EN SON YAZISI HAKSIZLIKLARA HİÇ AMA HİÇ TAHAMMULUM YOK

 

Haksızlıklara hiç tahammülüm yoktur ve bunu beni yakın tanıyanlar çok iyi bilirler. Karşımdaki kişi kim olursa olsun, yaptığı haksızlığı ona fark ettirene kadarda uğraşırım.
İkili ilişkilerde de bu böyle oluyor.
Kadın ve erkek dönüşümlü olarak birbirlerine haksızlık yapmaya alışıyorlar zamanla! Nedir bu ilişkilerdeki trajedi merakı anlayamadım.
Eğer karşımızdakinin sevgisinden emin değilsek ya da duyguları kapalı birisiyse dikkatini çekmek için sonuçta bizi sıkıntıya, ilişkiyi tehlikeye sokacak olaylar peşine düşüveririz dikkat çekmek için. Diyelim ki, sevgilimizin hala eski sevgilisini unutamadığı düşüncesine bir kapılmaya görelim! Öyle şeyler yaparız ki, karşımızdaki bir süre sonra hakikatten eski sevgiliyi özlemeye başlar ve bu sefer ilişkiyi yutacak başka bir canavar yarattığımızı üzülerek farkına varırız. Bu kadın içinde, erkek içinde geçerlidir.
Genelde kadınlar bu hatayı daha çok yaparlar. Eski sevgilinin etkisinde olup olmadığını kontrol etmek için, ortaya eski sevgiliyle ilgili bir zarf atıveririz. Gariban da sadece yorum yapmak için konuşmaya başlayınca kıyametler de kopmaya başlar. Hata bir!
Eski sevgiliden tiksindirme çabaları da vardır! “Bak onun için bunlar söyleniyor! İyi kurtulmuşsun” derken, seninle olan birlikteliğinin, bir huzur ve özgürlük ortamı olduğunu benimsetmeye çabalarken, onu bunaltacak bir kıskaç oluşturulduğu sonradan fark edilir.
Bunu erkekler de yaparlar zaman zaman.
Nedir bu eski sevgili kompleksi anlayamadım.
Eğer onu bırakıp seninle birlikteyse, daha neyin soruşturmasını yaparsın ki? Bazen işi öyle bir hale getiririz ki, tek kaş kalkarak soruşturmayı devam ettirirken değme dedektiflere taş çıkartacak çalışmalar bile yaparız!
Erkekleri bir konuda daha eleştiriyorum!
İlişki başladıktan kısa bir süre sonra başlar yasaklar gelmeye..”onunla görüşme! Oraya gitme! Şu ortam iyi değil uzak dur” ..Eee? Karşındaki aptal kutusu sanırım, ya da seninle çıkana kadar, hayatı ve insanları görmemiş tanımamış biri her halde? Bu yasakları ona getirirken aslında karşındakini çaktırmadan aşağıladığını farkında mısın?
Eğer insan tanımayacak kadar beceriksiz biriyse, belki sen de yanlışsın!
Hatta evlendikten sonra anne ve kardeşlerden bile kıskanılır. Görüşme yasakları filan!
Bence bu yasakların baş senaristi olan sizler, kendi yetersizliklerinizi bu şekilde kamufle ediyor olmayasınız?
İşte bütün bunların hepsi haksızlıktır! Ve ben bu tür haksızlıkları da sevmiyorum!
Bir sonraki yazı da görüşmek üzere…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim