Cuma

8.ULUSLARARASI TURKCE OLIMPIYATLARI DUNYA COCUKLARINDAN TURKCE TURKULER MEHMET ALI BIRAND'IN PROGRAMINDA ENDONEZYALI COCUKTAN LEYLIM LEY TURKUSU


Dünyanın çocuklarından Türkçe türküler - video
Dünyanın çocuklarından Türkçe türküler - video
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın 8’incisi İstanbul’da
Dünyanın dört bir yanından gelip, ortak bir coğrafyada buluşan çocuklardan, Türkçe şarkı ve türküler.

ENSONHABER.com / ÖZEL Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın 8’incisi İstanbul’da dün yapılan renkli açılışla başladı. Dünya’nın çocukları sevgi, barış ve kardeşlik için bir araya geldi.

Açılışa Çubukçu da katıldı
Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yaptığı kısa konuşmasında, "Bu barış ve iyilik hareketinin, ülkemizin gelecekte tüm danyada etkin bir dış politika izlemesinde ve aynı zamanda bu ülkenin dostlarının çoğalmasında çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum" dedi.

Gülen'in okullarında yetiştiler
Fethullah Gülen'in yurtdışında açmış olduğu okullarda eğitim görüp, Türk kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen minik misafirler, sempatik tavırlarıyla yoğun ilgi görüyor.

Birand'dan istek parça
Kanal D Ana Haber'de Mehmet Ali Birand'ın konuğu olan Türkçe aşığı çocuklar, okumuş oldukları türküler ve sempatik tavırlarıyla herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Birand'ın isteği üzerine ''Ordu'nun Dereleri ve Leylim Ley'' türkülerini seslendiren minik misafirler, sesleri ve Türkçe'ye hakimiyetleriyle de şaşırttılar.

Türkçe parçaları başarıyla seslendirdiler
Kanal D Ana Haber'den çıkıp, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk olan çocuklar, burada da okumuş oldukları parçalarla büyük beğeni topladılar. İbrahim Tatlıses, Zeki Müren parçalarını büyük bir ustalıkla seslnediren Dünyanın Çocukları olağanüstü performanslarıyla büyülediler.

İşte Birand'ın programında yaşanan o anlar
Endonezyalı çocuklar Brand’ın isteğini seslendirdi
Endonezyalı çocuklar Brand'ın isteğini seslendirdi

Cüneyt Özdemir'in programında dünya çocukları türkü söylediler...
Dünya çocukları 5N 1K’da leylim leyi söylediler
Dünya çocukları 5N 1K'da leylim leyi söylediler




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim