Salı

SENAY AKAY'DAN 2010-2011 ILKBAHAR-YAZ MODA TRENDLERI EN POPULER KIYAFETLER ABIYELER


2010 İlkbahar / Yaz Moda Trendleri 1. Bölüm

İndirim sezonu bitti ve tüm mağazalar yeni sezona girdi. Peki bu yaz gardrobumuzda olmazsa olmazlar neler, tabi ki bu tek seferde yazılamayacak kadar uzun ve önemli bir konu o yüzden bu ve bir sonraki yazımda sizlere 2010 İlkbahar / Yaz moda trendleri ile ilgili bazı tüyolar vereceğim.

2010 moda açısından oldukça heyecanlı bir yıl olacak; uzmanlar global ekonomik krizden bu sene itibariyle çıkılacağını öngördükleri için moda dünyasında yeni bir yükseliş beklenmekte. Mart ayı 2010 İlkbahar / Yaz sezonunun resmi başlangıç ayı kabul edilir bu da gardrobumuzu yenilememiz anlamına gelmektedir. İşte size yeni sezon için bazı tüyolar;




Mayo Şortlar ve Erkek Şortları : Şortlarda etek boyları bu sezon daha da kısaldı. Daha önce de mayo ve iç çamaşırlarının birer kıyafet haline geldiğine şahit olmuştuk o yüzden yeniden trend olması pek şaşırtıcı olmadı.



Eskiden mayo şortlar sadece spor salonlarında giyilir sokaklara taşmazdı.2007 yılının sonlarına doğru mayo şortlar moda dünyasında yeniden yer bulmaya başladı. Fakat 2009 yılına kadar sokaklara taşmamış ve kadınların büyük bir çoğunluğu tarafından eteklerin ve şortların altına giyiliyordu ya da en fazla ( Kate Moss gibi ) uzun kürklerin içine. Fakat birkaç moda ikonu bu şortları sokakta giymeye başlayınca, moda dünyasındaki yerlerini garantilemiş oldular. Mayo şortlar bu yıl defilelelerde de bol bol yer aldılar, hem de en ön sırada. Eğer yeterli cesaretiniz varsa ve tabi düzgün vücut hatlarınız bu yaz rahatlıkla mayo şort giyebilirsiniz.



Dizde Çoraplar : Dizde ve diz üstü çizmelerin çok göze çarptığı ve gündemde olduğu 2010 yılında dizde çoraplarında trend olması hiç de şaşırtıcı olmaz herhalde. Normalde birçok kadının saklamaya çalıştığı bu mütevazi aksesuar bu yıl vitrine çıkıyor.



2010 yılında dizde çoraplarla birlikte birçok farklı çorap çeşidi de popüler olacak. Dizde çoraplar ( ve buna benzer stiller ) bu yıl gardrobunuzda olması gereken olmazsa olmaz parçalardan biri olacak. En iyi tarafı da bu çorapların her mevsim giyilebilesi.



Geleceğin Askerleri : Military ( askeri ) modası gittikçe gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Eskiçağ savaş tanrıları ve krallar moda dünyasının hayal gücünü oldukça etkilemiş görünüyor. Bu akım tarihi, modern ve futuristik etkilerle harmanlayarak yeniden moda. Daha vahşi ve biraz daha ateşli. 2010 da military modası eski uygarlıkları ve savaşçıları geri getiriyor.




Derin Yırtmaçlı Elbiseler : Sık sık tekrarlanan süper hatta mikro mini seksi elbiseler ( özellikle Herve Leger ve Balmain marka ) yerini baştan çıkarıcı, dalgalanan uzun etek boylarına bıraktı. Bu yıl kırmız halıda, vitrinlerde, gardroplarda ve özellikle de moda dergilerindeki editoryal çekimlerde sık sık göreceğiz.



Peki çok kısa etek boyları olmadan nasıl seksi görüneceğiz? tabi ki uzun ve derin yırtmaçlarla. Bu yıl defilelerde boy gösteren uzun ve derin yırtmaçlı elbiseler bu yaz mutlaka gardrobunuzda olmalı.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim