Perşembe

OKTAY USTADAN LIMON AROMALI DIYET KURABIYELERI YAPILISI MALZEMELERI TARIFI


MALZEMELER

* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 adet kabatrma tozu
* Alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI

Karıştırma kabına iyi yumuşamış margarini, sıvıyağı, yoğurdu, yumurtayı, toz şekeri, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyup karıştırın. Üzerine unu,kabartma tozunu ilave edip yoğurulur. Kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünda parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Bir tabağa limon kabuğu rendesi ve toz şekeri karıştırın. Hazırladığınız hamurları bu karışıma batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyorsunuz. 170 derecelik fırına 25-30 dakika pişiriyorsunuz.Ilıkken servis yapılır.

AFİYET OLSUN….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder