Perşembe

KOPAN BACAKLARI TEKRAR YERINE DIKILDI


KOPAN BACAĞI TEKRAR DİKİLDİ

Trafik kazasında bacakları kopan Astsubay Recep Alkan'ın kopan bacakları 7 'şer santim kısaltılarak yerine dikilmişti. Emekli astsubay şimdi yürüyor.

TESADÜF HAYAT KURTARDI

İzmir Balçova’da yaşayan emekli astsubay Recep Alkan (47), 17 Temmuz 2008’de trafik kazası geçirmişti. Kazada Recep Alkan’ın iki bacağı da kopmuştu. Recep Alkan’a ilk müdahaleyi tesadüfen yoldan geçen ambulansta bulunan bir hemşire yapmıştı.

Recep Alkan bu ambulansla 10 dakika içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alınmıştı.
Recep Alkan

ERKEN MÜDAHALENİN ETKİSİ

Erken müdahale ile alınan sonuç, Recep Alkan’a ve ailesine yeni bir hayat hediye etti. Emekli astsubayın dizinin üstünden kopan sağ bacağı ile dizinin hemen altından kopan sol bacağı 7’şer santimetre kısaltılıp eşit boya getirildikten sonra yerlerine dikildi.

Saatler süren operasyon sonunda sağlığına kavuşan Recep Alkan uygulanan tedavi sonrası ayağa kalkıp yeniden yürümeye başladı.

ÖTANAZİ DÜŞÜNMÜŞTÜM

Recep Alkan "Kazadan sonra çektiğim acılar nedeniyle ötanazi bile düşünmüştüm. Şimdi yeniden yürüyebildiğime inanamıyorum" dedi. Operasyonu gerçekleştiren Doç Dr. Kadir Bacakoğlu ile "Recep Alkan'ın en büyük şansı kazanın hastaneye yakın yerde olması ve bize hemen ulaştırılmasıydı. Ağır hasarlı uzuv kopmalarında erken müdahalenin etkisi büyük" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim