Pazartesi

BASAK DURSUN'DAN ICIMIZDEKI SINSI DUSMANIMIZ "KOMPLEKS"


Sevgili okurlar bu sefer gene toplumuzun arasında sinsice tur atan bir çekişme
ile karşınızdayım. Maalesef bu sefer de konu ikili ilişkiler üzerine dönecek.
KOMPLEKS!
Hepimizin içinde bazı konularda gizlice var olan, varlığından haberdar olduğumuz için hep saklamaya çalıştığımız, ama karşımıza bizi rekabete sürükleyecek şartlar çıktığında karşımızdakini bastırmak için, onda olan, bizde olmayan gıpta ettiğimiz, etmemize rağmen direk eleştiri noktasına getirdiğimiz ve yok etmeye çalıştığımız özellik ya da özelliklerini bize taklit ettirecek noktaya kadar getirebilir bu duygu!
Kompleks aslında, hemen her ilişkide karşımıza çıkar. İllaki aşk olması şart değil. Ama ben aşktaki komplekslere değinmek istiyorum.
Güzel giden bir ilişkide her zaman araya girmek ve o ilişkinin kırıntılarından faydalanmak isteyen kişilere bir dikkat edin! Genelde geçmişinde bu tarz ilişkiden aldığı yaralardan dolayı ve mükemmel bir ilişki yaşamadığı için, yakın hem cinslerine dertleşme bahanesiyle yaklaşıp, dost ayakları ile karşı cinsi tanır ve içinde sinsice büyüttüğü “bunu ben elde etmeliyim” dürtüsünü saklarken, planlarını başlatmıştır bile!
Yöntem çok kolay noktalar var tabi.Güvendiğiniz için evine giderseniz, cep telefonunu lavaboya gideceğinizi zaman onun yanında tereddüt etmeden bıraktığınız zaman, o telefona gizlice sarılacak.Sevgilinizin tel ini alacak ve yanlışlıkla arama bahanesiyle görüşüp sonra da tesadüfen sizi tanıdığı ortaya çıkacak ve “aslında ben onu biliyorum” ayaklarıyla sevdiğinizi sizden uzaklaştırmak isteyecek ve ilişkinizde anlattığınız güzel olaylardan hangisine gıpta ettiyse onu yaşamak isteyecek ve sevgilinizin de kültür ve eğitimine rağmen beli çözük olacak şekilde ahlak seviyesi yerlerde tur atıyorsa bu kaçamak oyuna “evet” diyecek.
Sonra mı, o güvendiğiniz arkadaşınızın yanında sevdiğinizden ne zaman bahsetseniz, bozulacak asık suratla dinlemek bile isteme3yecek ve siz de bu tepkilere yanıtsız kalacaksınız.
İşte sevgili okurlar… Bir ilişkiyi tehlikeye atabilecek en net konulardan biri olan kompleks sizi, hiç beklemediğiniz bir yerden de vurmuş olacak böylece.
O yüzden en yakın arkadaşınızın yanındayken bile lütfen telefonlarınızı ona emanet etmeyin!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim