MALZEMELER
* 500 gr bamya
* 4 adet domates
* 2 adet soğan
* 10 diş sarımsak
* 1 adet limon
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 dal ada çayı
* 1 parça zencefil
* 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
* tuz
YAPILIŞI
Bamyalalarımız sirkeli suda şok haşlama yapılıp çıkarıldıktan sonra zeytinyağında sotelenen soğan ve sarımsağın içine eklenir.
Domatesler, baharatları, limonu ilave ettikten sonra azıcık su koyulup 20 dakika kadar daha pişirilip servise sunulur.
AFİYET OLSUN…
Etiketler : Ahmet Marankiden Taze bamaya yapılışı, Taze bamya malzemeleri, Taze bamya tarifi, Taze bamya yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder