Pazar

Zeytinyagli ispanak koku nasil yapilir tarifi yapilisi malzemeleri



MALZEMELER (6 kişilik)

* 750 ıspanak kökü
* 1 soğan
* 1 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı pirinç
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* 3/4 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* tuz
* 1 çay bardağı kabuksuz bademHAZIRLANIŞI

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Sarımsağı ince doğrayıp ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.Ispanak köklerini,pirinci ve suyu ilave edip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuz ve limon suyunu ekleyip servis tabağına alın.Bademleri 1 tatlı kaşığı zeytinyağında rengi hafifleyinceye kadar kavurun ve ıspanakların üzerine serpiştirerek servin yapın.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Ispanak Kökü tarifi- Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder