Cuma

LCD Plazma Tv'ye sahip olmanin avantajlari faydalari ekstra ozellikleri fiyatlari karsilastirmasi icerigi goruntu kalitesi



Plazma, maddenin katı, sıvı ve gaz dediğimiz üç halinden farklı olarak elektriksel anlamda nötr haldeki yüksek iyonize edilmiş gaz karışımının elektrik enerjisiyle farklı bir hale dönüştüğünde aldığı isimdir. Bugün bu teknoloji kullanılarak üretilen televizyonlar Plazma TV olarak nitelendirilir.

Plazma Panellerin Çalışma Prensibi
Plazma paneller, iki paralel cam tabakanın arasında yer alan ve ızgara şeklinde yerleşik, içi plazma adı verilen neon ve xenon gazları ile dolu binlerce odacıktan oluşur. Elektrik akımı bu odacıklarda bulunan plazmaya ulaştığında, oluşan çok küçük bir ultraviyole ışınımı fosforlu bir tabakaya çarparak kırmızı, mavi veya yeşil (RGB) renklerden birine sahip bir piksel oluşturur. Ekran yüzeyinde oluşan bunun gibi yüzbinlerce piksel bir araya gelerek ekranda gördüğümüz görüntüyü oluşturur.

LCD TV Teknolojisi

LCD'nin açılımı Liquid Crystal Displaydir. TFT-LCD monitörlerde ana teknoloji sıvı kristallerdir. Bu kristaller ışığın geçişini engeller ya da ışığı serbest bırakır. TFT ise Thin Film Transistordur. Bu teknoloji LCD panallerden görüntü üretilmesinde kullanılır. Bugün TFT tekniğinin kullanıldığı LCD monitörler standart durumdadır.

LCD (Liquid Crystal Display), sıvı kristal organik bir yapıya sahiptir ve bundan dolayı yüksek ısıya, havadan ya da sudan elde ettiği oksijenden, ışıktan (UV ışınları) etkilendiği için özelliklerinde değişikler meydana gelir. Kimyasal bir değişime neden olur ve kristallin bozulmasını, dağılmasını hızlandırır. Bu nedenle kristal sıvı moleküllerine sahip bir ekran, havadan, sudan, yüksek ısıdan ve ultraviole ışınlarından korunulmak üzere tasarlanılmışlardır.

LCD ekranları sıvı kristalden oluşmaktadır. Sıvı kristallerin tepki süreleri CRT ekranlara göre düşüktür. Buda hareketli görüntülerde fluluk yaratır. Netlik, hareket fazla olduğu zamanlarda azalır, görüntü sabitleştiği anda netleşir. LCD teknolojisi pikseller, aktiften inaktif hale ve sonra yine aktif hale geçerek tek bir tepki döngüsü tamamlarlar. Tepki zamanları 2 milisaniye ile 25 milisaniye arasında değişir. En hızlı LCD ekranlar dahi belli bir miktar hareket bulanıklığı yaşayabilirler.

LCD Panellerin Çalışma Prensibi
LCD paneller, iki kat polarize cam arasında yer alan yüzbinlerce likit kristal hücreden oluşur. Panelin arkasında bulunan güçlü lambalardan gelen ışık, yayılmayı sağlayan tabakadan geçerek ekrana homojen bir şekilde dağılır. Işık daha sonra TFT (Thin Film Transistor) adı verilen ince film transistor tabakasından ve arkasından da her likit kristal hücresine iletilen elektrik miktarını ayarlayan renk filtrelerinden geçer. Voltaj farkına göre likit kristaller harekete geçer. Bu hareket şekline göre arkadan verilen ışığın şiddeti ve kutuplaşma yönü değişir. Bu işlemlerin sonucunda da farklı oranda ve parlaklıkta kırmızı, mavi ve yeşil renkleri oluşturan ve nihai görüntüyü sağlayan yüzbinlerce piksel elde edilmiş olur.

LCD televizyonlar ince yapılarından dolayı hem yer kazancı sağlarlar hem de hafif olduklarından taşıması kolaydır. Parlak ve yüksek çözünürlükte görüntü sunar. LCD televizyonalrda ekranın nokta aralıklarını göremezsiniz. Uzaktan olduğu kadar yakından da görüntüler aynı şekilde mükemmeldir. LCD televizyonlar göz yormazlar, aksine odaklama sorunu olmadığından daha keskin ve net görüntü sunarlar. Güç tüketimleri az ve plazma televizyonlara kıyasla daha uygun fiyatlardadır. LCD televizyonların bir özelliği de dijital bağlantı yapmayı sağlayan DVI çıkışını desteklemeleridir. Bu sayede, LCD ekranları, hem televizyon hem de monitör olarak kullanabilirsiniz.

Sony Bravia
Samsung
LG
Philips
Toshiba
Sharp
Panasonic
Philips

lcd led plazma pc tv kenarsiz cercevesiz ucuz kaliteli parlak




Panel Tv (Lcd Tv / Plazma Tv) nedir?

Plazma Televizyon Teknolojisi Nedir?
Plazma Televizyona Sahip Olmanın Avantajları Nelerdir?
LCD Televizyon Teknolojisi Nedir?
LCD Televizyona Sahip Olmanın Avantajları Nelerdir?
LCD ve Plazma Televizyon Arasında Ne Gibi Farklar Vardır?
Neden LCD ? Neden Plazma ?
Yarı Ömür Ne Anlama Gelir? (LCD)
Signal-to-noise oranı neden önemlidir? (Plazma)
Yüksek kontrast tüpleri ile daha fazla kontrast mı alırım? (Plazma)
Picture-in-picture özelliğini neden istemeliyim? (Plazma)
Basit, birleşik ve üniversal kumandalar arasındaki fark nedir? (Plazma)
Yatay çözünürlük ne anlama gelir? (Plazma)
Acaba bu cihazda PIP, PAP, PAT var mı? Acaba nedir PIP, PAP, PAT?
Digital Comb Filter Nedir ?
Pixel Plus nedir?
Advanced Super View Nedir ?
DVD Player?ım için en iyi bağlantı hangisidir ?
DVI Nedir ? DVI Nasıl Çalışır?
HDCP nedir?
HDMI Nedir ?
Blu-ray Nedir?
HD ( High Definition ) nedir? HD Ready nedir? HDV nedir?
HDTV Nedir?
HDTV Satın Almak?
Neden HDTV ?
Bir cihazı HD ( High Definition ) kılan özellikler nelerdir ?
Interlaced Tarama Nedir ?
Progressive Tarama Nedir ?
HPA (High Performance Addressing) Nedir ?
Komponent video girişinin avantajları nelerdir ?
Kompozit Video Bağlantısı Nedir ?
Kontrast Nedir ? Kontrast nasıl ölçülür ?
Net ve keskin bir görüntü istiyorum. Comb Filter bana yardımcı olur mu?
Nokta Aralığı Nedir ?
PAL Nedir ? SECAM Nedir ? NTSC Nedir ? Pal, Secam ve NTSC uyumluluğu nedir?
Scart Nedir ?
S-video birleştiricisi nedir?
S-Video bağlantıları resim kalitesini geliştirir mi ?
LCD nedir? LCD ' ler nasıl çalışır? (Nokta Uzaklığı, Tepki Süresi, Zıtlık Oranı)
Hertz (hz) nedir?
DVB-S DVB-T DVB-C nedir ? Farkları nelerdir?
Lazer TV teknolojisi nedir ?
Ambilight nedir?
Doğal görüntü oranı nedir ?
Plazma TV ler güneş ışığı alan bir odada kullanılsa, parlama yapar mı?
Plazma ekran ve plazma televizyon arasındaki fark nedir?
Bravia Engine yazılımı nedir ? 3d Comb nedir ?
VHS ve S-VHS arasındaki fark nedir ?
Fosforlar nelerdir ?
LCD Monitör ve LCD TV nasıl temizlenir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder