Pazar

IMAM BAYILDI NASIL YAPILIR TARIFI YAPILISI MALZEMELERI ICERIGI



MALZEMELER

* 3 KEMER PATLICAN
* 1,5 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
* 1,5 ÇA BARDAĞI SU
* 2 SOĞAN
* 2 DOMATES
* 3 DİŞ SARIMSAK
* 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
* TUZ
* AYÇİÇEK YAĞI
*

HAZIRLANIŞI

Patlıcanın kabuğunu alacalı soyun. Ortadan ikiye kes.Üzerine tuz serpiştirerek 10 dakika bekletin. Suyunu sıkıp kağıt havlu ile iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.Bıçakla çiz yaparak içi aralayın. Soğanı piyazlık doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi küp,sarımsağı ince doğrayarak ilave edin. Tuz ve şeker ekleyip 5 dakika pişirin. Bu karışımı patlıcanların üzerine paylaştırın ve tencereye dizin.Üzerine zeytinyağı ve su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilıyınca servis yapın.

Afiyet bal şeker olsun:-)

Etiketler : imam bayıldı malzemeleri, imam bayıldı tarifi, imam bayıldı yapılışı, Lezzet dergisinden imam bayıld tarifi, Oktay Ustadan imam bayıldı tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim