Cuma

BURGER KING TARIHI TARIHCESI NE ZAMAN VE NASIL KURULDU KURUCUSU KIMDIR?



Burger King Tarihi Burger King’in Tarihçesi Ne Zaman Kuruldu

Ünlü Fast Food firması Burger King ne zaman kuruldu burger kingin tarihçesi..

http://www.dailycomedy.com/images/jokes/b/burger_king.jpg

Miamili girişimciler James McLamore ve David Edgerton, Burger King Corporation’ı 1954’de kurdular. 5 sene sonra, 5 Florida Burger King’lerini ulusal bir zincire çevirmeye hazırdılar. 1967’de şirketlerini Pillsbury’e satana kadar Burger King, ülkedeki 3. büyük fast-food zinciri haline gelmiş ve sektörün lideri McDonald’s’ın ardından ikinci olmak üzereydi.

Burger King’in büyüme hikayesi fast-food sektöründe bayilik ve reklamın gelişiminin hikayesidir. McLamore ve Edgerton 1954’de basit bir konseptle başlamışlardı: savaş sonrası tomurcuklanan çok çocuklu aileleri uygun fiyatlı, çabuk sunulan ateşte pişmiş burgerlere çekmek. Fikir benzersiz değildi: ucuz müşterilerine araba içinde fast-food sunan restaurantlar 1950’lerin başından beri tüm Amerika’da yeşermekteydi. Aslında 1954, arabaya hizmet yapılan orjinal güney California restaurantları McDonald’s imparatorluğunun başlangıcı olan McDonald biraderlerle Ray Kroc’un anlaşmasını yaptığı yıldı.

McLamore ve Edgerton Burger King restaurantlarına farklı bir yön vermeye çalıştılar. Burger King ilk yemek odası sunan ilk zincir oldu. 1957’de menüye soslu, peynirli, marullu, turşulu ve domatesli burger Whopper’ı damak tadı merakı olanlara için eklediler. Ama fiyatları uygun tutmaya devam ettiler: bir hamburger 18 cent, bir Whopper da 37 cent’ti. 1958’de giderek popüler olan bir medyadan yararlandılar, televizyon: ilk Burger King televizyon reklamı Miami’nin VHF istasyonunda görüldü.

1959 olduğunda McLamore ve Edgerton Florida’nın ötesine geçmeye hazırdılar, ve bayilik sistemi konseptlerini daha geniş bir pazara taşımak için en iyi yol gibi görünüyordu – böylce bayilik vermeye başladılar. Yatırımcılarını ülke içinde geniş bölgeler için tek yetkili olma hakkı vererek çektiler. Kendileri de geniş işletmeler olan, bu bölgesel hakların alıcıları kendi bölgelerinde istediklerin, yapabilmekteydiler: arazi alıp, istedikleri kadar mağaza kurabilir, bölgenin parçalarını başka yatırımcılara satabilir veya değişiklik yapabilirlerdi. McLamore ve Edgerton başlangıç ödemeleri ve kesintilerini alıp bayilerini oldukça serbest bıraktılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim