BAĞLANTILAR
haberhan.com
GÜNDEM
Haberin Kaynağı
Perşembe
BALIKESIR'IN MESHUR KAYMAKLI HOSMERIM TATLISI NASIL YAPILIR YAPILISI TARIFI MALZEMELERI
Höşmerim ( Kaymaklı)
MALZEMELER
* 2 su bardağı un
* 1 çay bardağı süt
* 1 tutam tuz
* 1 kase kaymak
ÜSTÜNE :
Bal veya pudra şekeri
YAPILIŞI
Tencere, kaymak, un koyulup pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Pembeleşince süt dökülür, bir çay kaşığı kadar tuz ilave edilir, altı tanelemeye başlayınca altı kapatılır. Tavaya konup üstünden kaşıkla sıkıca bastırılır.Tava orta hararetteki ateşe konup hoşmerim hazırlanır. Servis tabağına ters çevrilir. Üzerine bal veya pudra şekeri dökülerek servis yapılır.
Yaz, kış ikram edilecek kokulu, lezzetli tatlı.
AFİYET OLSUN….
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder