Salı

Cevizli citir kadayif nasil yapilir tarifi yapilisi icerigi malzemeleri

http://www.karpuzsuyu.com/wp-content/uploads/2009/12/cvizli-%C3%A7%C4%B1t%C4%B1r-kadayf1.jpg

MALZEMELER

* 500 gr telkadayfı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kasesi ceviz veya fındık(yeşil fıstık)
* 2 çorba kaşığı üzüm pekmezi

ŞERBET İÇİN

* 2 su bardağı su
* 3 su bardağı toz şeker
* yarım lımon suyu

HAZIRLANIŞI

Tel kadayfı önce didiklenip açılır.Üzerine sıvı yağ konup karıştırılır.Fırın tepsisine margarin sürülüp nKadayfın yarısını tepsiye yayarız.Üzerine çekilmiş çevizi serperiz.Ayırdığımız kadayfı üzerine seriyoruz.Tatlımızın üzerine bir tepsi yardımıyla baskı yapıp iyice sıkışmasını sağlıyoruz.Bu şekilde 1 saat kadar bekletiyoruz.Daha önce ısıtılmış 170 derecelikfırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca tatlımızı başka bir tepsinin içine ters çeviriyoruz.Sonra yine aynı tepsiye alıyoruz.Bu şekilde kadayfın kızarmış kısmı altta kalmış oluyor.Kadayf tamamen soğuduktan sonra soğuk şerbetini ilave ediyoruz.

ŞERBETİN HAZIRLANIŞI

Şerbeti bir tencereye toz şekeri,limonu,suyu koyupkaynamaya başladıktan sonra 10 dikika kaynatıp soğuduktan sonra tatlımızla buluşturuyoruz.Şerbetini çektikten sonra dilim dilim kesip servis tabağina alıyoruz.Üzerine yeşil fıstık,dondurma veya kaymak koyabiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder