Salı

Benmari usulü krem tarifi nasil yapilir kullanilisi

http://www.canim.net/kadin_sagligi/kadin_sivilce.jpg


Kendinizde kremler yapabilirsiniz. Bunun için gerekenler şunlar.

a) Orta boy tencere: Ben-mari yöntemi için gereklidir
b) Emaye veya ateşe dapnır canı bir kap: Bu kabın içinde bal mumu, yağlar vb. eritilir. Kap yukarıda sözü edilen tence­renin içerisine oturtulur.
c) Çeşitli boyda birkaç lahta kaşık: Ölçmek veya karıştırmak için (sadece bu iş için).
d) Cam çubuk: Karıştırmak için, kremin ve yağın kokusu ca­ma geçmez.
e) Elektrikli blender: Karıştırmak içindir (şart değildir).
f) Sebze-meyve sıkacağı (elektrikli): Sebze ve meyvelerin su­yunu ve posasını ayırmak için.
g) Havan: Bazı sert malzemeleri dövmek ve ezmek için,
h) Rende: Bal mumu veya benzerlerini rendelemek için.
ı) Cam kavanoz ve şişeler: Yapılan krem ve losyonları vb. koy­mak için kullanılır.
i) 2 veya 3 boy huni: Taşırmadan kolayca şişelemek için.
j) Damlalık: Aromatik yağları damlatmak için.
k) Küçük mutfak terazisi: Verilen ölçüleri tartmak için.

Pratik ölçülere bakalım :
1 fincan => 16 çorba kaşığı
1 çorba kaşığı => 3 tatlı kaşığı
1 tatlı kaşığı => 2 çay kaşığı
1 çay kaşığı => 30 damla
1 çay bardağı => 1/4 fincan
2 çorba kaşığı – 1/4 fincan sıvı => 50 gram
1 çorba kaşığı sıvı => 15 gram
1 tatlı kaşığı => 5 gram

Hazırlanış şekli şöyle :
1) Lanolini eritin daha sonra ise ; kısık ateşte badem yağı vede gliserin ile ısıtın. Yağ ve gliserin karışımını yavaş yavaş lanolinin içine dökerken sürekli çırpmayı unutmayın.
2) Isıtılan gülsuyu içinde boraksı eritin ve bunu ağır ağır lanolin ve yağ karışımı içine katın. Sürekli çırpmaya devam edin ve soğumaya bırakın.
3) Karışım soğuk ve kremli bir hale gelince bunu çinkooksit ve gül esansı ile çırpın. Karışımı kaşıkla bir kavanoza aktarıp etiketleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
 
 
 
Copyright © Haber Keyfim